این کارشناس بورس در ادامه بیان کرد: منابع مالی دولت از بورس که حتی سال گذشته سهام شرایط خوبی هم داشت، از اوراق بود و سه برابر هر سهام، اوراق به فروش رسید. به این معنا که بورس کشور از حالت فروش سهام به فروش اوراق تبدیل شد و دلیل این مسئله هم معطل ماندن سهام در بورس است، اما اوراق از بازار خارج میشود و گرچه این خروج سبب خواهد شد بورس با کمبود نقدینگی مواجه شود، اما این امکان را دارد و دقیقا بر همین اساس هم بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد و از ابتدای سال جاری در بورس و فرابورس عمده معاملاتی که صورت گرفته اوراق بدهی بوده است.
صفاری در خصوص استقبال مردم از بورس اظهار داشت: یکی از عوامل کلیدی معمولا در بازار سهام و بازار پول بحث نرخ بهره و سود بانکی است که این عامل سبب شده تا نقدینگی بورس کم شود.
وی درباره اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر دستوری بودن تغییرات در بورس، توضیح داد: تغییرات حاصل در بازار سهام دستوری نبود، بیشتر فرهنگ سازی صورت گرفت. سال گذشته هر روز درباره بورس در رسانه ملی یا دیگر رسانه صحبت میشد و از نظرات کارشناسان سخن به میان میآمد، دولت در هر جلسه درباره بورس نظر میداد، اما اکنون که بورس منفی شده خبری نیست.
صفاری در ادامه تاکید کرد: بورس اکنون در یک حالت خموشی و رخوت به دلیل نبود اطلاعات قرار گرفته که این موارد دست به دست هم داده و حالش را به این روز انداخته است.
وی درباره اعتماد مجدد مردم برای تزریق سرمایه خود به بازار سهام تصریح کرد: مردم در برابر ریسک منتظر پاداش هستند و در صورت دریافت آن را تکرار می کنند، اما در سرمایهگذاری بازار سهام این اتفاق روی نداد و از آنجا که دولت هم در حال تغییر است، بازار حالت بلاتکلیفی به خود گرفته است.
این کارشناس بازار سهام در ادامه افزود: مردم در هر صورت باید بدانند که بورس سرمایهگذاری است که در طول یکسال جواب میدهد. البته وقتی دولت مردم را به حضور در بورس دعوت میکند و پس از آن قیمت نصف میشود و هیچ عکسالعملی نسبت به این اتفاق نیست، نباید انتظار حفظ اعتماد مردم را داشت.