وی با اشاره به وعده آیت الله رییسی در حمایت از بورس، گفت: همیشه و در دولتهای قبل هم با این مشکل مواجه بودیم که دولتها به چند ماه نیاز داشتند تا بتوانند خود را با وضعیت کشور هماهنگ کرده و تیم اقتصادی همسو با یکدیگر به همکاری بپردازند و مشکلات موجود بر سر راه فعالیت خود را برطرف کنند.
عضو سابق شورای عالی بورس ادامه داد: در دولت سیزدهم، وزیر صمت، وزیر نفت، وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی کاملا متحد با یکدیگر در حال هدایت کشور هستند.
وی اظهار داشت: باید بپذیریم فشارهایی که بر معاملات بازار سرمایه وارد شده است، ناشی از خالی بودن خزانه دولت است که این اتفاق تحت تاثیر اقدامات دولت سیزدهم رخ نداده است، برای رفع این مشکل راهکارهای مختلفی از سوی مسوولان دنبال شده است تا بتوانند اقدام به رفع این مشکل کنند.
چراغی بیانداشت: بهترین اقدامی که از سوی وزیر اقتصاد انجام شد، این بود که نامهای را به رییس سازمان مدیریت برنامه و بودجه نوشت و نسبت به این موضوع اطلاعرسانی کرد که تامین مالی از طریق بازار سرمایه با بالا بردن قیمت حاملهای انرژی میتواند باعث ایجاد تخریبهای جدی در اقتصاد کشور شود که خوشبختانه وزیر اقتصاد به موقع دست به این کار زد و توانست مانع از ایجاد بحران جدی در کشور شود.
عضو سابق شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه وزیر امور اقتصادی و دارایی با توجه به سوابق خوبی که از خود بر جا گذاشته است، توانست دغدغه های بازار را به صورت درست به رییس جمهوری انتقال دهد، گفت: خاندوزی در این زمینه به موقع عمل کرد و به دنبال فعالیتهای خود توانست حمایتهای خوبی را از سهامداران داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه رییس سازمان بورس و وزیر اقتصاد به شدت پیگیر وضع حاکم در بازار هستند و از هیچ اقدامی برای بهبود وضعیت بازار کوتاهی نکردند، افزود: اکنون اقتصاد کشور تحت تاثیر عدم فروش نفت و تحریمها با وضعیت خوبی همراه نیست؛ بنابراین وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس در تلاشند تا بتوانند زمینه ساز ایجاد رونق در بازار باشند.
چراغی خاطرنشان کرد: تنها گزینه ای که می تواند باعث ایجاد رونق بازار شود، ایجاد نوعی توافق است تا کسری بودجه از محل فروش نفت جبران شود و دولت از این محل قادر به کسب درآمدی بیشتر باشد.
عضو سابق شورای عالی بورس خاطرنشان کرد: هر چه به سمت جلو پیش میرویم با توجه به تدابیر وزیر اقتصاد، وزیر صمت، وزیر نفت و رییس کل بانک مرکزی میتوان امیدوار به رفع مشکلات حاکم در کشور باشیم که امیدواریم مصوبات خوبی هم از شورای عالی بورس به بیرون منتقل شود.
وی به مصوبه اخیر ستاد اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: تلاش زیادی از سوی مسوولان برای آن مصوبه ۱۰ بندی انجام شد و وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس توانستند با پیگیریهای مکرر خود از حق سهامداران دفاع کنند و مطالبات سهامداران از دولت را به گوش آیت الله رییسی برسانند که افزایش قیمت حاملهای انرژی و نرخ گاز با چه اثرات تخریبی برای اقتصاد کشور و بازار سرمایه میتواند همراه باشد.
چراغی با بیان اینکه باید این موضوع را سرلوحه فعالیت خود قرار دهیم که راه نجات اقتصاد کشور، توسعه بازار سرمایه است، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم از اشتباهات گذشته درس بگیریم و با توجه به وضعیت نقدینگی کشور، بازار اولیه را راهاندازی کنیم.
تلاش وزیر اقتصاد برای بهبود وضعیت بازار
عضو سابق شورای عالی بورس با بیان اینکه وزیر اقتصاد تلاش خود را برای بهبود وضعیت بازار کرده است و این مصوبه ۱۰ بندی نتیجه تلاش وی و نیز دیگر اعضای تیم اقتصادی دولت بوده است، گفت: امیدواریم با همین وضعیت حمایت از بازار سرمایه را ادامه دهند و با بازگشت آرامش به بازار، ضرر و زیان سهامداران جبران شود.
وی اظهار داشت: امیدواریم پیامهای اقتصادی از سوی وزیر اقتصاد به بازار منتقل شود، زیرا وی متولی بازار سرمایه است و همچنان می تواند بازار را مورد حمایت قرار دهد.
چراغی با بیان اینکه بهتر است از بدنه دولت یک صدا بیرون آید، چراکه اختلاف نظرها موجب ایجاد سردرگمی در بازار می شود، گفت: بازار سرمایه حساس است و درخواست ما این است تا مجلس و نیز دیگر مسوولان حاضر در دولت از اظهارنظرات غیرکارشناسی جلوگیری کنند.
عضو سابق شورای عالی بورس تاکید کرد: مصوبهای را که خاندوزی در چند وقت گذشته پیگیری کرد، بسیار مثبت بود و توانست تصمیماتی را به نفع بازار سرمایه اتخاذ کند.