عشقی با بیان اینکه در بازارهای گسترده دنیا بحث نحوه نظارت و سامانههای نظارتی یکی از مسایل مهمی است که از سوی برخی از افراد نظارتی مورد بررسی قرار گرفته و اتفاق های بزرگی هم در بازارهای مالی رخ داده است، گفت: ریسک های زیادی بر بازار تحمیل می شود که نتیجه آن به بخش واقعی اقتصاد سرازیر می شود، در ۱۲ سال گذشته هم در بازارهای مختلف شاهد این مساله بوده ایم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه بازار سرمایه ایران از این امر مستثنی نیست، گفت: اکنون با توجه به گسترش بازار سرمایه، ورود اشخاص حقیقی و توسعه نهادهای مالی لازم بود تا زیرساختهای نظارتی بازار را به نحوی گسترش دهیم که از وقوع تخلفات جلوگیری شود و با شناسایی به موقع تخلفاتی که در بازار رخ می دهد، دامنه تخلفات را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: از ابتدای حضور خود در بازار سرمایه تاکید جدی به تقویت سامانههای نظارتی داشتم که اقدامات خوبی را قبلا انجام دادهایم و تلاش بر تکمیل آن داریم.
عشقی با بیان اینکه تاکنون توسعههای خوبی در بازار از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری انجام شده است تا سامانههای معاملات بتوانند به دقت دستورات خرید و فروش بازار را رصد کنند، افزود: اگر تخلفی رخ دهد و لازم به نظارت باشد هشدارهای لازم از طریق سامانه هایی که در اختیار مسوولان قرار گرفته، داد ه می شود و از گسترش تخلفات جلوگیری خواهد شد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه برنامههایی که امسال داشتیم شروع یک حرکت بزرگ بوده است، گفت: با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی، نقش آنها در هدایت مردم و ارائه مشاوره های مختلف برای خرید و فروش اوراق، بحث جدی ما استفاده از رصدهای شبکه مجازی در راستای نظارت بر بازار است.
وی گفت: ترکیب سامانههای رصد هوشمند شبکه های اجتماعی و سامانه های نظارتی، استفاده از هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل خرید و فروش سهام از جمله مسایلی است که اکنون در دستور کار ما قرار گرفته است.
عشقی تاکید کرد: با تلاش مسوولان در شرکت مدیریت فناوری برخی از هشدارها به صورت آنلاین تعریف شده است و امیدوارم با داشتن این قایبلیت ها وظیفه نظارتی که بر عهده سازمان بورس است را به خوبی انجام دهیم.