بانکداری نوین – خرید و فروش سهام عدالت تا زمان تغییر آییننامه معاملات سهام عدالت در شورای عالی بورس و تعیین نحوه برگزاری مجامع شرکتهای استانی سهام عدالت، امکانپذیر نیست.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، فروش سهام عدالت، یکی از اصلیترین موضوعاتی است که ابهامات زیادی برای سهامداران ایجاد کرده است. در این گزارش به سوالات اصلی در مورد خرید و فروش سهام عدالت، پاسخ داده شده است.
سهام عدالت من مستقیم است یا غیر مستقیم؟
حدود ۴۹ میلیون نفر دارنده سهام عدالت هستند که از این تعداد، ۱۹ میلیون نفر روش مدیریتی مستقیم و ۳۰ میلیون نفر، روش مدیریتی غیرمستقیم را انتخاب کردهاند. مشمولان، تا پایان تیرماه سال گذشته فرصت داشتند، نحوه مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کنند و با گذشت این تاریخ، دیگر امکان تغییر روش مدیریت وجود ندارد. پس از گذشت زمان اعلامی، هر شخصی که به سامانه سهام عدالت مراجعه نکرده بود، به صورت خودکار سهام آنها به شرکت های سهام عدالت استانی منتقل میشد.
تفاوت روش مستقیم و غیرمستقیم چیست؟
برای آزادسازی سهام عدالت، دو روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم وجود دارد. تفاوت میان مدیریت مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت در این است که سهامدار در روش مدیریت مستقیم سهام عدالت، دسترسی مستقیم و کامل به مدیریت، خرید و فروش و نگهداری سهام خود دارد. اما در مدیریت غیرمستقیم، از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت مالکیت را در دست دارد، اما مدیریت را به این نهادها واگذار میکند.
امکان فروش سهام عدالت در روش مستقیم وجود دارد؟
امکان فروش سهام عدالت به صورت مستقیم وجود ندارد. فروش سهام عدالت از ۲۵ آبان ماه برای مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده بودند، متوقف شد. مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار، دلیل توقف فروش سهام عدالت را، فشار بر بازار سهام اعلام کردند.
فروش سهام عدالت در روش غیرمستقیم، امکانپذیر است؟
۱۸ اسفندماه ۱۴۰۰ بود که مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: پیرو تصمیم شورای عالی بورس، قرار بود اگر سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت تا اول اسفندماه اقدام به فروش سهام شرکتهای استانی خود نکرده باشند، سود سال مالی ۱۳۹۹ را دریافت کنند. به همین دلیل، نماد شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در بورس متوقف شد تا شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند سود سهامداران را محاسبه و بعد از واریز شرکتها، به حساب سهامداران واریز کند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر، نماد شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت بسته هستند و بازگشایی این نمادها منوط به حضور بازارگردانان و برگزاری مجامع شده است. همچنین بنابر جلسه ۹ اسفندماه سال ۱۴۰۰ شورای عالی بورس و اوراق بهادار، بازگشایی نماد معاملاتی همه شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت پس از ارائه مدل پیشنهادی جهت بازبینی آئین نامه اجرایی آزاد سازی سهام عدالت به شورا، انجام خواهد شد.
چند درصد سهام عدالت آزاد شده است؟
آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ماه سال گذشته با ابلاغ رهبر معظم انقلاب صورت گرفت. ۳۰درصد از سهام عدالت در خردادماه و ۶۰درصد از آن در مردادماه سال ۱۳۹۹ آزاد شد. با وجود اینکه قرار بر آزادسازی ۴۰درصد باقیمانده تا پایان سال ۱۳۹۹ بود، اما این امر صورت نگرفت. در حال حاضر مشخص نیست ۴۰درصد باقیمانده سهام عدالت مستقیم چه زمانی آزاد میشود.