به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین به نقل از دنیایاقتصاد ، بررسیها درباره علت رشد ناگهانی شاخصکل بورس و اوراقبهادار نشان میدهد، دلایل مختلفی مسبب تغییر مسیر بورس تهران در ۹ روز گذشته بودهاست. بازار سهام که اواسط اردیبهشت نتوانست خود را با چشمانداز تورمی کشور وفق دهد از تاریخ مذکور تا هماکنون بر مدار […]
او با اشاره به احتمال کاهش فاصله قیمت دلار نیمایی با دلارآزاد افزود: رفتار بازار ارز نشان میدهد روند رو به جلو در قیمت دلار میتواند تداوم یابد. از این منظر احتمال افزایش نرخ دلار نیمایی نیز وجود دارد و سطح نرخها در این بازار متاثر از این مهم میتواند در مسیر صعودی قرار گیرد. تحولات بازار سهام از طرفی میتواند نگرانیهایی را از جانب احتیاط بهوجود آورد. این کارشناس در ادامه و در مورد ورود صندوق توسعهملی به خرید سهام نیز گفت: با توجه به اینکه تقاضا از سوی این صندوق به سمت سهام بزرگ خواهد بود، در نتیجه تحرکات مثبت از این منظر، سهام کوچک نیز به مرور با نوسانهای مثبت روبهرو خواهند شد. به گفته او این اتفاق اثرات روانی مثبتی در روند بازار ایجاد خواهد کرد، ضمن اینکه اگر استراتژی صندوق فوق بر خرید نمادهای بیشتری انجام شود اعتماد سرمایهگذاران به بازار بازمیگردد.
بازگشت اعتماد از دست رفته؟
رفتار معاملهگران بازارسهام نشان میدهد دادوستدهای این بازار همچنان با احتیاط دنبال میشود. برخی کارشناسان معتقدند خریدهای حقوقیها در ۳روز نخست هفته دوم آبانماه تا حدودی توانست به بازگشت اعتماد سهامداران خرد و حقیقی کمک کند. درهمین رابطه محمدعلی ایمانی، کارشناس بازارسرمایه اظهار کرد: بورس تهران بارها تحتتاثیر تدابیر ناصحیح سیاستگذار از ریل صعودی خارج شدهاست. دخالت مستقیم و غیرمستقیم سیاستگذار در سازوکار بازار طی سالهای گذشته بر نوسانهای این بازار افزوده بهطوری که بهنظرمیرسد در صورت دستکاریهای مجدد بازارسهام به روال فرسایشی خود بازگردد؛ این در حالی است که بر اساس برخی پیشبینیهای کارشناسان ارزی چشمانداز دو رقیب اصلی بورس یعنی بازارهای دلار و طلا میتواند افزایشی باشد. قیمت دلار در روز چهارشنبه ۱۱ آبانماه وارد کانال ۳۴هزار تومان شد و همچنان در ابرکانال ۳۶هزارتومان در نوسان است.
با توجه به مقاومت اسکناس آمریکایی برای عقبگرد از این نرخ بازار سهام نیز میتواند تا حدودی عقبماندگی خود از انتظارات تورمی را جبران کند. چشمانداز تورمی مختص به بازارهای ذکرشده نیست و شواهد آماری نشان میدهد نرخ اجارهبها در مهرماه نیز تحتتاثیر تورم عمومی و نوسانهای ارزی و دلاری نسبت به شهریورماه با رشد روبهرو شدهاست. تغییر رفتار معاملهگران در اغلب بازارهای دارایی موید آن است که سرمایهگذاران در این مقطع برای همسو شدن با تورم عمومی چارهای جز وارد کردن پولهای خود به بازارهای دارایی ندارند. به گفته این کارشناس، جریان خروج پول حقیقی در بورس تهران که از روز شنبه وارد فازی معکوس شدهاست، بر درستی این ادعا تاکید میکند.
درماههای گذشته با توجه به اینکه P/ Eتاریخی بورس به کمترین میزان طی سال۹۶ تاکنون رسیده بود، این وضعیت توانست آمادگی بیشتری از نظر روانی به سرمایهگذاران برای ورود به بازار سهام ببخشد. همانطور که تا حدودی با تغییر جو روانی حاکم بر بازار شاهد بازگشت مجدد حقیقیها به بورس هستیم، در صورت ورود دوباره سیاستگذار و دستکاریهای قیمتی در این بازار ممکن است سرمایهگذاران راهی بازارهای کمریسکتری شوند.