اشتیاقی ضمن تاکید بر اهمیت نرخ ارز در بازار سرمایه عنوان کرد: نکته اینجاست که درآمد فروش شرکتها بر اساس نرخ ارز نیمایی تعیین میشود و نرخ ارز در سامانه نیما در حال حاضر، اختلاف قابل توجهی با نرخهای بازار آزاد دارد. طبیعی است که هرچه نرخ ارز در سامانه نیما افزایش یابد، سودآوری شرکتهای دلاری بازار هم افزایش یافته و از نگاه تحلیلی، سهام پتانسیل بیشتری خواهند داشت. اما در شرایط فعلی افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، سبب افزایش انتظارات تورمی شده و ورود نقدینگی جدید به این بازار را به همراه خواهد داشت. کما اینکه در چند روز اخیر هم شاهد ورود نقدینگی جدید به بورس و رشد ملایم قیمت سهام بودهایم.
این کارشناس بازار سرمایه در معرفی گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری گفت: با توجه به افزایش خوشبینیها به احتمال احیای برجام در چند روز گذشته، هرچه به توافق نزدیکتر شویم، گروههایی مثل بانکیها جذابیت بیشتری برای سرمایهگذاری خواهند داشت. در مقابل هر چه از احیای برجام فاصله بگیریم، با در نظر گرفتن احتمال افزایش نرخ ارز تحت تاثیر عدم توافق، سهمهای دلاری بازار(خصوصاً سهام شرکتهایی که امکان دپوی محصول را دارند)، پتانسیل بیشتری برای رشد خواهد داشت.
اشتیاقی خاطرنشان کرد: تمامی بازارها در این مدت رشد کرده و حتی در بازار خودرو، ارز و مسکن شاهد حباب قیمتی هم هستیم و به نظر میرسد دلار ۴۰ الی ۵۰ هزار تومانی در این بازارها مبنای قیمت گذاری قرار گرفته است. تنها بازاری که متناسب با نرخ ارز رشد نکرده، بازار سرمایه است. بنابراین حتی در صورت توافق و کاهش نرخ دلار تا محدوده ۳۰ هزار تومان، تمامی بازارها متزلزل بوده و پتانسیل ریزش دارند و تنها بازاری که نه فقط از کاهش نرخ ارز و توافق آسیب نخواهد دید، بلکه در نتیجه مزایای احیای برجام پتانسیل رشد نیز خواهد داشت، بورس خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برخی موانع پیش روی بورس اظهار کرد: البته ابهام در مورد برجام، ابهام در مورد بودجه ۱۴۰۲، کمبود نقدینگی در بازار تحت تاثیر سیاستهای انقباضی بانک مرکزی و فاصله نرخ ارز در سامانه نیما بازار آزاد به نوعی مانع رشد بازار سرمایه متناسب با سایر بازارها شده است. علاوه بر این بازدهی سالانه اسناد خزانه هم به حدود ۲۷ درصد رسیده است. بنابراین میتوان گفت مجموع این عوامل دست به دست هم دادهاند تا بازار سرمایه از سایر بازارها عقب بماند.