امروز: پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 17 رجب 1446 | 2025-01-16
کد خبر: 50827 |
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۷ |
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسون اقتصادی مجلس، درباره عرضه خودرو در بورس کالا اظهار داشت: اصل موضوع عرضه خودرو در بورس کالا فراهم شدن امکان ایجاد بازار شفاف در حوزه اقتصادی و جدا شدن از یک بازار غیر شفاف است، به طور کلی عرضه خودرو با روش‌های ثبت نامی […]

به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسون اقتصادی مجلس، درباره عرضه خودرو در بورس کالا اظهار داشت: اصل موضوع عرضه خودرو در بورس کالا فراهم شدن امکان ایجاد بازار شفاف در حوزه اقتصادی و جدا شدن از یک بازار غیر شفاف است، به طور کلی عرضه خودرو با روش‌های ثبت نامی توسط خودروسازان با مشکلاتی همراه است، در حالی که با عرضه خودرو در بورس کالا میزان عرضه و قیمت‌ها شفاف روی تابلو اعلام شود و توسط طرف تقاضا قابل احصاء، پیگیری و شناسایی است.

وی بیان کرد: در حقیقت عرضه خودرو در بورس کالا، حذف فضای رانت قیمتی است که به واسطه دستوری بودن قیمت‌ها ایجاد شده است، زیرا مشخص نیست مابه تفاوت قیمت درب کارخانه و بازار آزاد به کجا می‌رود؟ سوابق و تجربه نشان می‌دهد با این مدل عرضه خودرو به نیازمندان واقعی انجام نمی‌شود و حتی بسیاری از متقاضیان نتوانستند وارد سامانه قرعه کشی شوند که از معایب شرایط کنونی در سال‌های اخیر بوده و دلیل اصلی آن نبود وجود بازار شفاف است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: ادامه روند کنونی عرضه خودرو تبدیل بخشی از قیمت گذاری در بازار به رانتی برای دلال است که از چالش‌های اساسی بوده است. در حالی که عرضه خودرو در بورس کالا کمک می‌کند فضای دلالی و واسطه گری حذف شود و متناسب با قیمت‌های عرضه و تقاضا، خریدار قیمت شفافی داشته باشد و فروشنده نیز قیمت‌های واقعی را در صورت‌های مالی خود اعلام کند و طبیعتا این امکان را فراهم می‌کند تا برنامه ریزی برای تقاضای مصرفی کشور را از طریق روش‌هایی که مبتنی بر فروش‌های غیرنقدی است فراهم شود و به پیش بینی و برنامه ریزی کشور در خصوص تقاضا و نیاز کشور کمک کند.

رئیس کمیسون اقتصادی مجلس با بیان اینکه واردات خودرو‌های خارجی توسط دولت اعلام شده است، گفت: هرچند هنوز عرضه این خودرو‌ها در بورس کالا مشخص نیست، اما امیدوارم به زودی بخشی از این خودرو‌ها وارد کشور شود.

پورابراهیمی گفت: بورس کالا بازار شفاف کننده‌ای برای اقتصاد کشور است و باید مورد ارزیابی مثبت قرار گیرد، اصل افزایش قیمت‌هایی که در پی چند هفته و چند روز با توجه به شرایط کشور در بازار رخ داده از نگاه ما قابل قبول نیست وافزایش بی رویه قیمت خودرو نیازمند یک بازنگری در نحوه مدیریت عرضه و تقاضا در کشور است، زیرا بخشی از این تقاضا تبدیل به تقاضای غیر مصرفی شده است.

وی درخصوص دلایل افزایش قیمت خودرو در بازار به عواملی همچون عدم اجرای تعهدات عرضه کنندگان خودرو، تغییرات نرخ ارز، حرکت بخشی از ظرفیت بازار سرمایه کشور به سمت بازار خودرو و ایجاد تقاضای کاذب سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: نقش دولت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در خصوص مدیریت عرضه و تقاضای ارز و ایجاد شرایط ثبات در این بازار و عدم ایجاد یک تقاضای کاذب در حوزه ارز ضروری است و اثر مستقیم بر قیمت کالا‌ها به خصوص خودرو دارد که بلافاصله این تاثیر دیده می‌شود.

این نماینده مجلس با اشاره به اهمیت تحلیل اغتشاشات اخیر در تهران گفت: این موضوع اثر منفی در اقتصاد کشور داشته و همواره در زمان اغتشاشات مراودات اقتصادی کاهش پیدا می‌کند و میزان ورود و خروج منابع کاهش پیدا می‌کند.

وی در پاسخ با این موضوع که برخی نمایندگان نسبت به عرضه خودرو در بورس کالا نظر منفی داشته اند، گفت: اگر این بازار (بورس کالا) را کنار بگذاریم یعنی یک بازار غیر شفاف را جایگزین می‌کنیم که در آن موضوعات فساد، رانت و بسیاری از موضوعات مربوط به عدم شفافیت رقم خواهد خورد، بنابراین باید بین بازار شفاف قابل رصد و یا بازار غیر شفاف، انتخاب کنیم.

وی تاکید کرد: افزایش قیمت و کاهش قیمت ربطی به مکانیزم بورس کالا ندارد، افزایش قیمت ارز بر قیمت خودرو تاثیر می‌گذارد، اما ربطی به مکانیزم بورس کالا ندارد. مکانیزم بورس کالا تنظیم گری است و محل عرضه و تقاضا است و شفاف شدن اطلاعات در بورس کالا صورت می‌گیرد و ربطی به افزایش و کاهش قیمت ندارد.

منبع: فارس

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید