امروز: جمعه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 17 ربيع أول 1446 | 2024-09-20
کد خبر: 82241 |
تاریخ انتشار : ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۹:۱۳ |
ارسال به دوستان
پ

 به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیته فقهی سازمان‌ بورس و اوراق بهادار، با اشاره به این‌که کمیته مزبور از سال ۱۳۸۶ شروع به کار کرده، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، توضیح داد: بخش قابل ملاحظه ای از مصوبات کمیته فقهی در بورس کالا عملیاتی […]

 به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیته فقهی سازمان‌ بورس و اوراق بهادار، با اشاره به این‌که کمیته مزبور از سال ۱۳۸۶ شروع به کار کرده، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، توضیح داد: بخش قابل ملاحظه ای از مصوبات کمیته فقهی در بورس کالا عملیاتی شده است. بورس کالای ایران، در طول سال‌های گذشته، قراردادهای آتی و هم اختیار معامله و هم اوراق سرمایه گذاری طلا و کشف پریمویم را به کار گرفته است.

مصباحی مقدم افزود: یکی از ابزارهایی که در کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار مصوب و به کار گرفته شده؛ اسناد خزانه بود که دولت استقبال بیشتری از آن داشته و بیشتر به کار گرفته است. به طوری که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم حدود ۵۳۰ هزار میلیارد تومان از اوراق خزانه اسلامی منتشر شد.

او با اشاره به این‌که بازار سرمایه ایران در طراحی و عرضه ابزارهای مالی اسلامی پیشتاز است تاکید کرد: پیش از ایران، مالزی در زمینه کمیته فقهی و ابزار مالی اسلامی فعال شده و پیشرفت چشمگیری نیز دست یافته بود اما در بازار سرمایه ایران اکنون ابزارهایی تدوین و طراحی و به کار گرفته شده که حتی در مالزی نیز وجود ندارد، این به دلیل قابلیتی است که در فقه شیعه وجود دارد.

رئیس کمیته فقهی سازمان‌ بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این‌که توان فقه شیعه به تنوع ابزاهای مالی و اسلامی کمک کرده است، تاکید کرد: مثلا استاد خزانه‌ای که طراحی کرده‌ایم مبتنی بر بیع دین است که در فقه اهل سنت قابل طراحی نیست اما برمبنای فقه شیعه چند ابزار بر مبنای آن ساخته شده است.

او با اشاره به این‌که بانک‌ها هم در چارچوب اوراق مالی اسلامی، از ابزار اوراق رهنی بهره مند شده‌اند، اعلام کرد: چندی پیش ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق رهنی مسکن منتشر شد در کمتر از یک دقیقه مورد استقبال قرار گرفت. این یک ظرفیت بسیار خوبی است که باید دوباره از آن استفاده شود. چراکه اجازه می دهد بانک ها مطالبات طولانی مدت خود را نقد کنند و بار دیگری تامین مالی کنند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید