وزیر ارتباطات گفت: نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است. جایی توفیق داشتیم که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم.
به گزارش امتداد، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت؛ توضیحاتی درباره اثرات هوش مصنوعی بر نظام بانکی ارائه داد و اظهار کرد: همواره بشر در تلاش بوده با پیدا کردن نیازهای اولیه اش یکجانشینی را ادامه دهد. به همین دلیل است حکمرانیهای محلی شکل میگیرند.
وی با بیان اینکه با پیدایش صنایع مختلف؛ حکمرانیهای منطقهای شکل میگیرد، افزود: با محوریت انقلابهای صنعتی؛ حکمرانی ملی و بعد از آن حکمرانی جهانی شکل میگیرند. نقش حکمرانیها متفاوت از هم دیگر میشوند.
هاشمی ضمن اشاره به اهمیت نقش فناوری و صنعت در حکمرانیها گفت: نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است. جایی توفیق داشتیم که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم. امروزه زیاد درباره هوش مصنوعی صحبت میشود. آیا نگرانیها درباره هوش مصنوعی درست است یا یک مقداری بزرگ نمایی میکنیم؟ آنقدر هم این فناوری زندگیها را متحول نمیکند.
وزیر ارتباطات گفت: مغز متفکر گوگل در هوش مصنوعی فردی بود که چند سال قبل به واسطه ترس از آینده از گوگل جدا شد. بنابراین این واقعی است و اگر تدبیر نکنیم حتماً از ما عبور خواهد کرد.
هاشمی با بیان اینکه باید به جای انکار بر این فناوری مسلط شویم و از ظرفیتهای آن استفاده کنیم، ادامه داد: هوش مصنوعی از اتم قدرتمندتر است. با هوش مصنوعی میتوان زیرساخت حیاتی یک کشور را از کار انداخت. هوش مصنوعی نظارت پذیر نیست. دسترسی به انرژی اتمی ساده نیست ولی دسترسی به هوش مصنوعی راحت است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در هوش مصنوعی کاملاً هوشمندانه است؛ تصریح کرد: نگاه به هوش مصنوعی قبل و بعد از کرونا متفاوت بوده است.
هاشمی با تاکید بر اینکه باید از دادهها در راستای ارتقای کیفی خدمات به مردم استفاده شود، گفت: با توسعه فناوریها به صورت مطلق مصرف انرژی افزایش یافته است.