امروز: چهارشنبه, ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 جماد ثاني 1446 | 2024-12-18
کد خبر: 85800 |
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵ |
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا گفت: از ۵ شهریور معاملات در سامانه ارز تجاری به‌صورت آزمایشی بود و از ۲۶ آذر الزامی می شود.

به گزارش امتداد، علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا ایران در دومین نشست آشنایی فعالان اقتصادی با سامانه معاملات بازار ارز تجاری گفت: نهاد ناظر بر عملکرد مرکز مبادله ارز و طلا ایران بر اساس قوانین، بانک مرکزی است. بانک مرکزی در این امر، سیاست‌گذاری می‌کند. این مرکز تالارهای متعدد تالار معاملات طلا، شمش، تالار ارز، تالار تأمین مالی با انتشار اوراق قرضه کار می‌کند.
سعیدی گفت: مرکز مبادله به هسته معاملات و انجام رویدادهای پس از معاملات محدود می‌شود. مهم‌ترین کار در مجموعه، معاملات نقدی و معاملات سلف است.
وی ادامه داد: تجار از طریق سیستم بانکی امکان سفارش گذاری دارند. وارد کردن سفارش در گام اول توسط بانک انجام می‌شود ولی در ویرایش بعدی بازرگان‌ها خود می‌توانند ثبت سفارش کنند.
سعیدی تصریح کرد: صادرکنندگان بعد از استعلام مربوطه و کوتاژ صادره، مقدار ارز خود را به نرخ تعیین شده می‌فروشند. این سفارش‌ها بر اساس قیمت و مبلغ تعیین شده، نرخ می‌شود. یعنی سقف و کف قیمت را صادرکننده‌ها و واردکننده‌ها تعیین خواهند کرد نه بانک. در طول دوره امکان سفارش و ثبت وجود دارد و بعدازآن به قسمت جورسازی منتقل شده و مچینگ اتفاق می‌افتد و بعداً تسویه ارزی اتفاق می‌افتد.
سعیدی درباره ویژگی این بازار گفت: تسویه ریالی یک روز بعد از انجام فرایند ممکن است. برای هر روز قیمتی به‌عنوان قیمت پایانی کشف شده، اعلان می‌کنند. قیمت پایانی مبنایی برای کریدور قیمتی فردا خواهد بود.
وی تصریح کرد: سیاست ارز را سیاست مدیریت شناور شده قرار داده‌ایم و قیمت پایانی دیروز، منها – به‌علاوه سه درصد، قیمت فردا خواهد بود. دامن نوسان قیمت روزانه نیز از منفی ۳ تا مثبت ۳ درصد است.
سعیدی اظهار کرد: این سامانه ویژگی‌هایی دارد که شامل ایجاد بازار معاملاتی جهت جورسازی سفارشات و کشف قیمت به‌صورت مرکزی، حذف ریسک طرف معامله در فرایند تسویه ریالی و ارزی، حذف نقش واسطه‌ها، رفع تعهد ارز در لحظه معامله و ایجاد شفافیت در معامله ارز می‌شود.
وی تصریح کرد: از ۵ شهریور معاملات به‌صورت آزمایشی است و از ۲۶ آذر الزامی خواهد بود. بانک‌های مختلفی در این مجموعه معاملاتی فعال هستند. بانک تجارت بیشترین واردات و بانک سامان بیشترین صادرات و بانک ملی جز بانک‌های فعال است. در آینده میزبان بخش خصوصی خواهیم بود تا این آمار و ارقام بیشتر خواهد شد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید