امروز: یکشنبه, ۲ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 21 جماد ثاني 1446 | 2024-12-22
کد خبر: 85810 |
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۸ |
ارسال به دوستان
پ

بانکداری نوین-صنعت بیمه در بازه زمانی ۸ ماهه امسال  شاهد رشد در حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی بوده، اما همچنان برخی رشته‌ها و شرکت‌های بیمه با مشکلات اجرایی و ساختاری مواجه هستند. به گزارش بانکداری بیمه ، گزارش بیمه مرکزی از عملکرد صنعت بیمه در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، تصویری از رشد شاخص‌های […]

بانکداری نوین-صنعت بیمه در بازه زمانی ۸ ماهه امسال  شاهد رشد در حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی بوده، اما همچنان برخی رشته‌ها و شرکت‌های بیمه با مشکلات اجرایی و ساختاری مواجه هستند.

به گزارش بانکداری بیمه ، گزارش بیمه مرکزی از عملکرد صنعت بیمه در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، تصویری از رشد شاخص‌های مالی در کنار چالش‌های مدیریتی ارائه می‌دهد. این گزارش که بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه سنهاب تهیه شده است، نشان می‌دهد که صنعت بیمه در این بازه زمانی شاهد رشد در حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی بوده، اما همچنان برخی رشته‌ها و شرکت‌های بیمه با مشکلات اجرایی و ساختاری مواجه هستند.

رشد چشمگیر حق بیمه تولیدی

حق بیمه تولیدی در ۸ ماهه ابتدایی سال به ۲۸۷.۵ هزار میلیارد تومان رسیده که رشد ۶۲.۳ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. رشته‌های درمان و زندگی با سهم ۴۱ درصد و ۱۳.۳ درصد از این مبلغ و رشد ۹۱.۹ و ۷۱.۷ درصدی، بیشترین سهم را در این رشد داشته‌اند. این افزایش عمدتاً به عملکرد شرکت‌های بیمه آسیا، دی، البرز، ملت و کوثر بازمی‌گردد که رشد قابل توجهی بین ۷۰.۲ تا ۴۰۱.۸ درصد داشته‌اند.

افزایش خسارت‌های پرداختی

میزان خسارت پرداختی نیز با رشد ۵۹.۵ درصدی به ۱۴۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. رشته‌های درمان و زندگی با سهم ۴۲.۷ درصد و ۱۰.۹ درصد از خسارت‌ها و رشد ۶۴.۱ و ۹۵.۹ درصدی، عامل اصلی این افزایش بوده‌اند. شرکت‌های بیمه دی، کوثر، سینا، معلم و سامان بیشترین سهم از خسارت پرداختی را داشته‌اند و رشد بالای خسارت در این شرکت‌ها بین ۶۶.۱ تا ۱۷۲.۹ درصد ثبت شده است.

شاخص‌های کلیدی در عملکرد صنعت بیمه

نسبت خسارت: این نسبت با کاهش ۰.۹ واحدی به ۵۱.۱ درصد رسیده است. با این حال، رشته‌های اعتبار (۸۹.۷%)، بدنه اتومبیل (۸۳.۵%)، شخص ثالث (۵۹.۳%) و درمان (۵۳.۳%) نسبت خسارتی بالاتر از میانگین بازار دارند.

ارزش بیمه‌نامه: متوسط حق بیمه تولیدی در هر بیمه‌نامه به ۵۴.۶ میلیون ریال رسیده که رشد ۵۰.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

سرانه خسارت پرداختی: این شاخص به ۲۵.۹ میلیون ریال افزایش یافته که در رشته‌های نفت و انرژی (۱۵.۷ میلیارد ریال)، هواپیما (۹ میلیارد ریال) و کشتی (۶.۲ میلیارد ریال) به مراتب بالاتر است.

چالش‌ها و نقاط ضعف

یکی از چالش‌های مهم این دوره، برداشت نادرست شرکت‌های بیمه از تعداد پرونده‌های خسارت درمان به جای حواله‌های پرداختی است که منجر به آمارسازی نادرست شده است. همچنین کاهش تعداد بیمه‌نامه‌های زندگی علی‌رغم رشد ارزش آن، نشان‌دهنده نیاز به اصلاح در استراتژی‌های بازاریابی و فروش این رشته است.

در نهایت گزارش منتشر شده بیمه مرکزی از عملکرد ۸ ماهه شرکت های بیمه نشان می دهد ، این صنعت در مسیر رشد قرار دارد، اما برای حفظ پایداری و بهبود عملکرد، باید بر اصلاح مشکلات مدیریتی، کاهش نسبت خسارت و افزایش دقت در ثبت اطلاعات تمرکز کند، با توجه به سهم قابل توجه رشته‌های درمان و زندگی در عملکرد کلی، اصلاح ساختارها در این بخش‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی در بهبود وضعیت صنعت بیمه داشته باشد.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید