امروز: چهارشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 30 رجب 1446 | 2025-01-29
کد خبر: 86855 |
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۴۳ |
ارسال به دوستان
پ

بانکداری نوین- «شرکت سمات»، با تکیه بر نوآوری و فناوری اطلاعات، به عنوان یکی از پیشگامان صنعت بانکداری الکترونیک در کشور شناخته می‌شود. این شرکت با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص طی سال های اخیر با شتاب قابل قبولی در مسیر توسعه و بهبود کیفیت خدمات و ارائه راه‌حل‌های نوین در حوزه بانکداری و پرداخت […]

بانکداری نوین- «شرکت سمات»، با تکیه بر نوآوری و فناوری اطلاعات، به عنوان یکی از پیشگامان صنعت بانکداری الکترونیک در کشور شناخته می‌شود. این شرکت با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص طی سال های اخیر با شتاب قابل قبولی در مسیر توسعه و بهبود کیفیت خدمات و ارائه راه‌حل‌های نوین در حوزه بانکداری و پرداخت الکترونیک گام برداشته است.

امید سلیمانی مدیرعامل شرکت سمات، در گفتگو با خبرنگار بانکداری نوین با بیان این که «سمات» به‌طور مستمر در تلاش است تا با ارائه خدمات متنوع و مبتنی بر نیازهای روز، نقش مؤثری در تحول دیجیتال نظام بانکی ایفا کند تاکید کرد: تمرکز بر تجربه مشتری و ارائه خدمات تخصصی به کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بخصوص در بخش تعاون از جمله هدف گذاری های این شرکت است.

سلیمانی ، با بیان این که بانک توسعه تعاون از بدو آغاز بکار خود در سال ۸۸ سعی داشته تا با ارائه خدمات نوین بانکی، نیازهای مشتریان را به بهترین نحو ممکن برطرف کند گفت : در ابتدای مسیر، تمامی خدمات نوین موجود در کشور را جهت ارائه گردآوری کرده و در شرایطی که بسیاری از بانک ها با سیستم بانکداری متمرکز دچار چالش بودند ما از همان ابتدا خدمات خود را با این سیستم شروع کردیم.

رکورد جدید بانک توسعه تعاون با محصول «بانکواره»

وی در توضیح نحوه ارائه خدمات غیر حضوری بانک توسعه تعاون و وجه تمایز آن با سایر بانک ها اظهار داشت: کلیه امور مالی و خدمات بانکی که نیاز به حضور فیزیکی در شعب ندارند توسط محصول جدید سمات تحت عنوان «بانکواره» به مشتریان ارائه می شود.

سلیمانی با بیان این که به زودی خدمات ساتنا و پایا نیز به خدمات «بانکواره» افزوده خواهد شد گفت: تمرکز اصلی در طراحی این سامانه‌، بهبود تجربه مشتری است. از این رو در حالی که بسیاری از پلتفرم های بانکی نیاز به استفاده همزمان از چندین اپلیکیشن را دارند، «بانکواره» تمامی خدمات را در یک محیط یکپارچه و ساده به مشتریان ارائه می‌دهد و منجر به افزایش سرعت و راحتی کاربران در انجام امور بانکی شده است. بنابر این یکی از اصلی‌ترین تمایزهای این محصول، «user-friendly» بودن آن است.

وی گفت :با وجود این که این محصول نزدیک به یک سال است وارد بازار شده، اما توانسته رکوردی جدید در جذب کاربر در بازه زمانی مشابه ثبت کند و هم اکنون به بیش از ۲۱۰ هزار کاربر فعال، خدمات غیرحضوری ارائه می‌دهد.

وی همچنین به استفاده از هوش مصنوعی در شناسایی هویت کاربران اشاره کرد و گفت: «فناوری شناسایی هوشمند ما در بیش از ۹/ ۹۹ درصد موارد موفق عمل می‌کند و در ارائه مطلوب تر خدمات غیر حضوری بسیار اثر گذار است .ضمن این که این سیستم در حال توسعه بوده و به‌زودی ویژگی‌های جدیدتری نیز به آن افزوده خواهد شد.»

تحول در مقابله با پولشویی

سلیمانی، همچنین در خصوص ویژگی های دیگر محصول جدید این بانک در حوزه مبارزه با پولشویی توضیح داد: با توجه به دغدغه‌های موجود در زمینه مقابله با پولشویی در سیستم بانکی کشور طی دو سال گذشته، سامانه‌ ای را برای مقابله با پولشویی طراحی و ارائه کرده‌ایم. این سامانه پس از انجام بررسی‌های گسترده در بازار و سیستم بانکی و با توجه به مشکلات موجود در این حوزه به‌ویژه دغدغه‌های بانک‌ها به‌وجود آمد، چراکه یکی از مشکلات اصلی در این بخش، کمبود تعداد محصولات مناسب بود.اعداد و ارقامی که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات در این زمینه به بانک‌ها ارائه می‌کردند، گاهی قابل قبول نبود. به همین دلیل ما فرصتی برای تولید یک محصول جدید به‌وجود آوردیم که هم‌اکنون در دو بانک در حال استفاده است و با بانک سوم نیز در حال مذاکره برای انعقاد قرارداد هستیم. به نظر می‌رسد این محصول دغدغه‌های سیستم بانکی در این حوزه را با ارائه خدمات مطلوب و هزینه‌ ای کمتر از یک سوم قیمت‌ محصولات مشابه در بازار پوشش می دهد.

وی سرعت بالا در ارائه گزارشات را از دیگر نکات برجسته این سامانه عنوان کرد و گفت: در بسیاری از سامانه‌های مشابه، تولید گزارش‌ها ممکن است تا ساعت ها طول بکشد، اما در سامانه‌ ما این فرآیند در کمتر از چند دقیقه انجام می‌شود. این ویژگی برای کاربران یک تحول بزرگ به شمار می‌آید، چرا که گزارشی که قبلاً نیاز به یک روز انتظار داشت، اکنون در مدت زمان کوتاهی در دسترس قرار می‌گیرد.

نقش سمات در تحول دیجیتال بانک توسعه تعاون
هدف گذاری ما بر این است ، همان‌طور که در مسیر توسعه فناوری و بهبود خدمات حرکت می‌کنیم، به یکی از بهترین‌ها در زمینه ارائه خدمات بانکی به کسب‌وکارهای کوچک و متوسط در بخش تعاون تبدیل شویم. امیدواریم که در سال‌های آینده، شاهد پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه باشیم.
وی در خصوص نقش سمات در تحول دیجیتال بانک توسعه تعاون توضیح داد:طبق توافق انجام شده، شرکت سمات پیمانکار پیاده‌سازی پروژه تحول دیجیتال در بانک توسعه تعاون خواهد بود. به این منظور، یک مرکز تعالی و یک دبیرخانه جهت مدیریت این پروژه در بانک راه‌اندازی شده است. پروژه‌های مطالعاتی تحول دیجیتال در بانک توسعه تعاون از مدت‌ها پیش آغاز شده و اکنون به مرحله اجرا رسیده است.

سلیمانی افزود:مرکز تعالی با حضور نخبگان و کارشناسان برجسته این حوزه که پیش از این تجربه همکاری با سایر بانک‌ها را داشته‌اند، آغاز به کار خواهد کرد. این امر می‌تواند به تسریع پیشرفت پروژه و افزایش احتمال موفقیت آن کمک کند. در حالی که برخی پروژه‌های مشابه در بانک‌های دیگر به دلیل موانع و محدودیت‌ها با چالش مواجه شده‌اند، بانک توسعه تعاون با بهره‌گیری از نخبگان و بزرگان این حوزه قصد دارد از همان ابتدا این پروژه را با موفقیت پیش ببرد و به نتیجه مطلوب دست یابد.

چالش‌های تحول دیجیتال؛ تحریم‌ها، فرهنگ‌سازی و انتظارات نسل Z

مدیر عامل شرکت سمات در خصوص چالش های حوزه فناوری اطلاعات توضیح داد: از آن جا که حوزه فناوری اطلاعات بر لبه تکنولوژی حرکت می کند تحریم‌ها همچنان اثرگذار هستند. از سوی دیگر یکی از مهم‌ترین موانع، نبود فرهنگ‌سازی کافی در این زمینه است، چراکه هنوز فرهنگ استفاده از خدمات دیجیتال در میان مردم به طور کامل جا نیفتاده است و این موضوع یکی از چالش‌های اصلی سیستم بانکی به شمار می‌آید. علاوه بر این انتظارات نسل Z، که به عنوان جوان‌ترین گروه بهره‌برداران از خدمات بانکی شناخته می‌شوند به سرعت، کیفیت و سهولت دسترسی به خدمات دیجیتال اهمیت بالایی قائل هستند و سیستم بانکی در ارائه خدمات الکترونیک باید پاسخگوی نیاز این گروه از مشتریان خود باشد.

وی افزود:در کنار این مسائل ، کمبود کارشناسان آموزش‌دیده در حوزه فناوری اطلاعات نیز به عنوان یک نقطه ضعف در فرآیند تحول دیجیتال شناخته می‌شود. امیدواریم در بازه زمانی مشخص، با آموزش های لازم این کمبود جبران شود.

توسعه سامانه‌های مالی و رقابتی برای بانک‌ها و تأمین نیازهای بانک توسعه تعاون

در خصوص سایر محصولات و سامانه‌های ارائه‌شده توسط شرکت سمات، سلیمانی اظهار داشت: «اولویت شرکت سمات تأمین نیازهای بانک توسعه تعاون و سیستم بانکی است. ما به طور مستقیم وارد حوزه تولید سیستم‌های core نشده‌ایم، اما محصولات جانبی مورد نیاز این حوزه را تولید کرده‌ایم و در حال توسعه آن‌ها هستیم. علاوه بر این، در حال گسترش سبد مشتریان خود نیز هستیم.»

وی افزود: «در حال حاضر، محصولات متعددی را ارائه داده‌ایم. یکی از این محصولات سامانه اعتبارسنجی داخلی بانک است که به یک محصول کاملاً رقابتی در سطح کشور تبدیل شده است. علاوه بر آن، سامانه نظارت بر اعطای تسهیلات را نیز داریم که چند سال در مجموعه کار کرده و بهینه‌سازی شده است.»

سلیمانی به دیگر سامانه‌های موجود اشاره کرد و گفت: « سامانه ذی‌نفع واحد نیز از جمله محصولات ما است که مورد تایید بانک مرکزی قرار گرفته است. در حال حاضر چندین بانک درخواست استفاده از این محصول را داشته‌اند.»

وی همچنین به سامانه اوراق حق تقدم مسکن تحت عنوان «اوراق تعاون» اشاره کرد و گفت: «این محصول با همکاری فرابورس در حال توسعه است و بانک‌هایی که اوراق مسکن منتشر می‌کنند، می‌توانند مشتری این محصول باشند.»
شرکت سمات در مسیر هلدینگ شدن

مدیرعامل شرکت سمات در خصوص برنامه‌های این شرکت برای حمایت و همکاری با استارت‌آپ‌ها گفت: شرکت سمات در حال تبدیل شدن به یک هلدینگ است و در کنار آن شرکت‌های دیگری نیز در حال تأسیس هستند.
سلیمانی اضافه کرد: ما از استارت‌آپ‌هایی که در حوزه بانکی و به خصوص بخش تعاون فعالیت می‌کنند، استقبال می‌کنیم و آماده همکاری با آن‌ها هستیم.

ارائه بهترین خدمات بانکی به کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بخش تعاون

مدیرعامل شرکت سمات، در خصوص چشم‌انداز این شرکت در آینده اظهار داشت : بانک توسعه تعاون یک بانک توسعه‌ای است که به‌طور ویژه بر ارائه خدمات به بخش تعاون و کسب‌وکارهای کوچک و متوسط تمرکز دارد. هدف اصلی این بانک، تأمین نیازهای این بخش با شرایط مناسب است و رویکرد آن با بانک‌های تجاری کاملا متفاوت است.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید