به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی روند معاملات بورس و عوامل تاثیرگذار بر کلیت آن پرداخت و به بورسان گفت: بازار سهام برای ادامه و پایداری روند صعودی به استراحت نیاز دارد. وی افزود: دو نشانه مهم این روزها در بازار سرمایه وجود دارد که رشد پایدار […]
به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی روند معاملات بورس و عوامل تاثیرگذار بر کلیت آن پرداخت و به بورسان گفت: بازار سهام برای ادامه و پایداری روند صعودی به استراحت نیاز دارد.
وی افزود: دو نشانه مهم این روزها در بازار سرمایه وجود دارد که رشد پایدار بورس را با تثبیت نرخ دلار تضمین میکند. از یک سو افزایش قابل توجه حجم معاملات و از سوی دیگر این موضوع که بازار سهام زیر فشار فروش تسلیم نشده و منفیهای قابل توجهی را تجربه نمیکند.
به گفته این مدیر دارایی؛ این دو نشانه خوبی است برای اینکه آنها را ملاک قرار دهیم و تا زمانی که این دو حالت برقرار باشد، میتوان گفت که بازار در اصلاحی که نیازمند آن بود، قرار دارد.
وی عنوان کرد: اگر رشد بازار پلهای باشد و در روند صعودی، سهمها به طور مرتب دست به دست شوند، میتوان پایداری روند صعودی را تضمین کرد.
قدوسی ادامه داد: آن چیزی که بتواند روند اصلاحی را به یک ثبات برساند و بازار را برای رشد بعدی آماده کند، به ثبات رسیدن نرخ ارز است. به نظر میرسد قیمت دلار طی روزهای آتی به یک ثبات خواهد رسید و پس از آن بازار با مشاهده این ثبات، به احتمال زیاد خود نیز به ثبات میرسد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در این مسیر ارزش معاملات رضایت بخشی وجود دارد که باعث میشود در بازار، سهام دست به دست شود تا سهامداران جدیدی وارد نمادها شده و پس از اینکه شرایط نسبتا با ثباتی را ملاحظه کردند، اصراری به فروش سهام نداشته باشند.
وی درباره کسری بودجه سال جاری عنوان کرد: نقطه روشنی که در مساله کسری بودجه امسال وجود دارد این است که در سال جاری بخش قابل توجهی از سوبسیدها حذف و با حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، هزینه دولت کاهش قابل توجهی داشت که این امر میتواند این امیدواری را ایجاد کند که کسری بودجه در سال جاری سنگین نباشد.
این کارشناس بازار سرمایه اعتقاد دارد که کسری بودجه آنقدر عدد وحشتناکی نیست و معنی این جمله این نیست که کسری بودجه نداریم.
وی افزود: با تصویب قانون بودجه در مجلس، از همان ابتدا بخش بودجه جاری دچار کسری است و این کسری از محل فروش دارایی، واگذاری دارایی مالی و یا واگذار دارایی سرمایه بالانس میشود.
قدوسی تاکید کرد: تامین کسری بودجه راحت نیست و دولت سراغ شرکتها آمده و استقراض خواهد کرد. اگر دولت همچنان اصرار داشته باشد که کسری بودجه را از شبکه بانکی تامین و بانکها را بشتر از این زیر فشار بگذارد، هم نرخها بالا رفته و هم اینکه کمبود منابع در بخشهای مختلف اقتصاد ادامه پیدا میکند.
وی یادآور شد؛ بازار سرمایه جزئی از اقتصاد است و اگر خشکی منابع وجود داشته باشد آثار منفی به بازار خواهد داشت.