در پایان معاملات روز سهشنبه، ۳۷۶ نماد رشد قیمت و ۲۷۶ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۵۸ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۴۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکت باما (کاما)، شرکت صنعتی بهشهر (غبشهر) و شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مبین وان کیش (اوان) شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) و شرکت دامداری تلیسه نمونه (تلیسه) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای حفارس (شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس)، وتوس (شرکت توسعه شهری توس گستر) و بالبر (شرکت کابل البرز) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا)، شرکت جنرال مکانیک (رنیک) و شرکت لیزینگ ایران و شرق (ولشرق) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات سهشنبه ۷۴ نماد صف خرید داشتند و ۲۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با کاهش ۲۳ درصدی به ۱۲۷ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش ۶ درصد افزایش یافت و ۲۵۸ میلیارد تومان بود. در پایان معاملات دیروز ارزش صفهای خرید در رقم ۶۶ میلیارد تومان ایستاد.
در پایان معاملات نماد مادیرا (شرکت صنایع مادیران) با صف خرید ۱۴ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از مادیرا، نمادهای حتوکا (شرکت حمل و نقل توکا) و وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) بیشترین صف خرید را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
معاملهگران در شرایطی به استقبال آخرین روز معاملاتی هفته میروند که دیروز پس از دو روز، روند نزولی شاخص کل بورس متوقف شد.
نمادهای خودرو، بفجر، وغدیر، فارس، وامید، فملی، حکشتی، شتران، فولاد، شستا، غبشهر و تاصیکو بزرگان بازار در روز سهشنبه بودند که بیشترین تأثیر را در صعود شاخص داشتند. در مقابل نمادهای پارس، ومعادن، شبندر، وبملت، شفن، وصندوق، شپنا و شپدیس اثر کاهشی بر شاخص کل داشتند.
بدین ترتیب دیروز بازار در یک ساعت ابتدایی روند صعودی داشت و پس از آن نزول کرد و تنها شاخص کل در نیم ساعت پایانی اندکی رشد کرد. بنابراین شاخص نتوانست روند یک ساعت ابتدایی را ادامه دهد و در عمل در حوال سقف مقاومت باقی ماند. علاوه بر این شاهد تداوم خروج پول حقیقی برای ششمین روز پی در پی بودیم. خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار ۲۷۹ میلیارد تومان بود. نمادهای شبندر، شپنا، وبملت، بپاس، خودرو، شستا، فولاد، فملی، خگستر و خاور بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
از سوی دیگر با آنکه حجم تقاضا در کل معاملات دیروز کمتر از عرضهها بود اما در پایان معاملات شاهد مازاد تقاضا بودیم.
در چنین شرایطی بازار انرژی لازم برای رشد دارد اما ارزش و حجم معاملات پائین است. به عبارت دیگر بازار برای رشد به افزایش ارزش و حجم معاملات نیاز دارد که به نظر نمیرسد در آخرین روز معاملاتی هفته محقق شود. چرا که معمولاً در آخرین روز کاری هفته عرضهها بیشتر از تقاضاست. علاوه بر این اخبار منتشر شده حاکی از منتفی شدن احیای برجام است. طرف غربی نه تنها تداوم مذاکرات را رد کرده بلکه به تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی روی آورده است. سیگنال منفی مهمی که میتواند بازارها را دچار تلاطم کند.