بانکداری نوین – بورس تهران روز سهشنبه با افت تراز شاخص کل و کاهش تراز شاخص کل هموزن به کار خود پایان داد. ارزش معاملات خرد روز سهشنبه کاهش ۱۲ درصدی داشت و روند خروج جریان پول حقیقی نیز تداوم یافت.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، بازار سهام در روند معاملات روز معاملاتی گذشته شاهد کاهش تراز شاخص کل هموزن و افت تراز شاخص کل بورس تهران بود. در ابتدای معاملات روز سهشنبه شاخصهای سهامی شاهد روند صعودی قیمتها و سبز پوشی نقشه بازار سهام بودند اما با رسیدن به نیمه معاملات، نمادهای سنگین بازار لنگر انداختند و شاخص کل را به زیر تراز ابتدای روز رساندند که در این میان، شاخص هموزن نیز تغییر روند پیدا کرد و بیشتر از شاخص کل ریزش داشت. بورس تهران دیروز با تداوم روند خروجی جریان پول حقیقی همراه بود.
روز سهشنبه، شاخصهای سهامی فرابورس ایران تماماً قرمز پوش بودند و روندی مشابه شاخصهای بورسی داشتند اما شکاف بازدهی شاخص کل و هموزن که در بورس تهران نزدیک به ۲۲ صدم درصد بود و عملکرد ضعیفتر شاخص هموزن را نشان میداد؛ در بازار فرابورس ایران رقم ۲۷ صدم درصدی داشت و بیانگر افت تراز بیشتر شاخص کل بود. کمترین بازدهی را در میان شاخصهای اصلی فرابورس، شاخص بازار دوم فرابورس با ۷۱ صدم درصد ریزش به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص بازار اول فرابورس با ۱۹ صدم درصد کاهش تراز تعلق گرفت.
در بین شاخص صنایع نیز صنعت مواد و محصولات دارویی با ۱۶.۹ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت لاستیک و پلاستیک با ۱۳.۳ میلیارد تومان و صنعت انبوهسازی با ۸.۳ میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری با ۷۸ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت خودرو و ساخت قطعات با ۷۱.۳ میلیارد تومان و صنعت محصولات شیمیایی با ۳۱.۹ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.
روند معاملات سهامی ۳۰ روز اخیر
بازار سهام در این هفته شاهد نوسان ارزش معاملات خرد در محدوده ۳ تا ۴ همتی بود. ارزش معاملات خرد در معاملات سهشنبه و پس از افت ابتدای هفته، بار دیگر با کاهش ۱۲ درصدی به کانال ۳ همتی سقوط کرد. جریان پول حقیقی نیز که در ابتدای هفته قبل مثبت شد؛ روز گذشته بار دیگر با تداوم روند خروجی از سهام مواجه بود. جریان پول حقیقی در بین صندوقهای درآمدثابت نیز در دو روز گذشته منفی بوده است.
دیروز ارزش صفهای خرید سهام با افزایش ۸ درصدی به سطح ۳۴۹ میلیارد تومانی صعود کرد و ارزش صفهای فروش نیز با کاهش ۳۷ درصدی تا سطح ۱۰۲ میلیارد تومانی پایین آمد و پس از سه روز معاملاتی، بار همچنان ارزش صفهای خرید سهام بیشتر از ارزش صفوف فروش است.
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از ۲۱.۴ میلیون تومان روز دوشنبه تا ۲۱.۵ میلیون تومان افزایش داشت و سرانه فروش هر کد حقیقی نیز افزایش داشت و از ۲۴.۱ میلیون تومان به ۲۴.۴ میلیون تومان رسید. با این اوصاف معاملات روز سهشنبه شاهد غلبه فروشندگان بود.
پیش بینی بورس چهارشنبه
با توجه به روند معاملات روزهای اخیر ، قیمتهای جهانی و خبرهای اثرگذار بر روند معاملات؛ معاملات روز چهارشنبه در تداوم روند ریزشی و رکودی معاملاتی روزهای گذشته آغاز خواهد شد. با این وجود اصلیترین عامل تثبیت کننده شاخصهای سهامی در کانال نزولی را میتوان تنشهای سیاسی و نظامی خاورمیانه دانست که چشماندازهای کوتاه مدت بازارها را به چالش کشیده است. روابط بینالملل و تنشهای خاورمیانه این روزها موجب شده تا بازارهای آزاد ارز و طلا نیز نوسانی شوند و چشمها به تغییرات چشمانداز بازارهای موازی باشد. از سوی دیگر کف حمایتی حال حاضر و روند تاریخی انتهای سال بیانگر ذخیره توان شاخص کل برای آغاز روند است.
با این منوال پیش بینی میشود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح ۳ تا ۵ همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با افزایش تراز ضعیف شاخصهای اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت و اندک شاخصهای اصلی بازار سهام و عملکرد بهتر شاخص کل هموزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز منفی پیش بینی میشود و ورود پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت محتمل است. صفوف خرید سهام کاهش مییابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال رشد اندکی وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح ۲۳ میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای ۲۴ میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً رشد تراز بیشتری در شاخصهای اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمالاً شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هموزن بورس و فرابورس کاهش یابد.