به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، علی خوشطینت با بررسی اثر نرخ دلار نیما و نرخ بهره به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: اکنون که دلار نیما به عنوان یکی از محرکهای قوی رشد بورس در مسیر صعودی حرکت میکند مهمترین مولفه تکمیلکننده در این میان محقق شدن وعدهها است که به رشد بورس منجر […]
به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، علی خوشطینت با بررسی اثر نرخ دلار نیما و نرخ بهره به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: اکنون که دلار نیما به عنوان یکی از محرکهای قوی رشد بورس در مسیر صعودی حرکت میکند مهمترین مولفه تکمیلکننده در این میان محقق شدن وعدهها است که به رشد بورس منجر می شود. دو عامل مهم روند منفعلانه نرخ دلار نیما و افزایش نرخ بهره که مانع از رشد بورس در نیمه نخست سال شدند، حالا میتوانند وضعیت را به نفع این بازار رقم بزنند.
افزایش تدریجی نرخ نیما و نزدیک شدن به دلار آزاد اثر مستقیمی بر سودآوری شرکتها بر جا میگذارد. کاهش نرخ بهره نیز اگر رنگ واقعیت بگیرد بورس به مامنی جذاب برای سرمایهگذاران مبدل می شود. گمانهزنیهای مختلفی در مورد عملکرد بورس مطرح که مهمترین آنها برآورده شدن انتظارات در نیمه دوم سال است اما همچنان نگرانیهایی درباره توانایی در مواجهه با چالشهای پیچیده اقتصادی وجود دارد.
با توجه به بیاعتمادی حاکم، اظهارات صرفا حمایتی بهزودی اثر تسکیندهنده را از دست خواهند داد. در چنین وضعیتی سهامداران خرد با فروش بیشتر، فشار مضاعفی در جهت نزول شاخص وارد خواهند کرد اما تعدیل نرخ بهره در راستای وعده وزیر اقتصاد محرکی مثبت و قوی برای رشد در ۶ ماه دوم سال محسوب میشود.
با وجود متغیرهای منطقهای منفی، فعالین از کنار شوکهای وارده بهسرعت عبور کردند. از دید اکثر فعالان قیمتها در محدودههای کف قرار دارد و ارزندگی در این مقطع مانع از حساسیت بسیار بورس به ریسکهای منطقهای شد. اگر قیمت اکثر سهام در سطوح بالا قرار داشت اصلاح شدید رخ می داد.
طلا، مسکن و خودرو برای سرمایهگذاران از جذابیت خاصی برخوردارند. اگر طلای جهانی تا پایان سال میلادی تا ۲.۸ هزار دلار افزایش یابد، بازده قابل ملاحظهای ندارد که پول را به سمت خود هدایت کند. در مورد بازار مسکن نیز اوضاع به همین منوال است.
بعید به نظر میرسد قیمت دلاری هر متر آپارتمان ورود پول را به این بخش تسهیل کند. بازار خودرو بعد از بورس بازدهی منفی از ابتدای سال در کارنامه ثبت کرده است. از اینرو با توجه به سیاستهای انتظاری در خصوص واردات خودرو این بازار نمیتواند رقیب مطمئنی برای سهام محسوب شود.
به طور کلی شرایط بازارهای رقیب در حدی نیست که سهامداران برای ورود پول به بورس دچار تردید و هراس شوند. کما اینکه به دلیل تنوع ابزارهای گوناگون در بورس، ریسکهای موجود کنترلشدهتر عمل می کنند. صندوقهای سرمایهگذاری طلا و بدون ریسک و درآمد ثابتها حتی میتوانند انتظارات فعالان بازارهای رقیب را نیز برآورده کنند.
اگر قرار باشد نیمه دوم سال برای بازارها جذاب و طلایی رقم بخورد قطعا بورس چه در بخش سهام و چه در بخش صندوقهای کالایی در صدر بازارها قرار خواهد گرفت.