امروز: چهارشنبه, ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 جماد ثاني 1446 | 2024-12-18
کد خبر: 85771 |
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶ |
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به ضرورت افزایش سرمایه این بانک، گفت:اگر این افزایش سرمایه انجام نشود برای انجام تکالیف قانونی چاره‌‎ای جز اضافه برداشت از بانک مرکزی نداریم.

به گزارش امتداد، علی خورسندیان مدیرعامل بانک تخصصی مسکن در خصوص ضرورت افزایش سرمایه بانک مسکن و نقش آن در اجرای برنامه‌های مرتبط با بخش مسکن در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: نمایندگان مجلس به دلیل نقشی که بانک مسکن به‌عنوان بانک تخصصی در اجرای سیاست‌های مرتبط با بخش مسکن ایفا می‌کند، از افزایش سرمایه این بانک حمایت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است و یکی از اساسی‌ترین نیازهای افراد جامعه را تأمین می‌کند، گفت: معمولاً دولت‌ها در زمینه تأمین مالی بخش مسکن، به‌ویژه برای دهک‌های حمایتی و دهک‌هایی که باید برای تأمین مسکن آن‌ها اقدام کرد، در بخش مسکن اقتصادی و مسکن ارزان‌قیمت وارد عمل می‌شوند. هرچند که بخش مسکن همواره توسط بخش خصوصی برای سودآوری این بخش نیز تأکید شده است.
مدیرعامل بانک تخصصی مسکن با اشاره به عملکرد قابل‌قبول بانک مسکن در سال‌های گذشته در تأمین منابع مالی بخش مسکن، چه در ساخت و ساز و چه در خرید مسکن، توضیح داد: در حال حاضر، با توجه به افزایش قیمت‌ها و تورم موجود، هزینه ساخت رو به افزایش است و از آنجا که بانک مسکن یک بانک دولتی است و سهامدار آن دولت است و غالباً با سرمایه دولت منابع مالی تأمین می‌شود، اگر بخواهد نقش خود را ادامه دهد، ضرورتاً باید سرمایه بانک افزایش یابد.
وی ادامه داد: افزایش سرمایه بانک مسکن، توانمندی بانک را بالا می‌برد و به این ترتیب، بانک می‌تواند به‌طور مؤثرتر نقش خود را ایفا کند.
خورسندیان تأکید کرد: با توجه به محدود بودن منابع بانک و از سوی دیگر، انتظار از بانک مسکن برای نقش‌آفرینی در عرصه ساخت و ساز و خرید مسکن، افزایش سرمایه بانک مسکن ضرورت دارد. در غیر این صورت، برای انجام تکالیف قانونی که به‌عهده بانک مسکن است، ناگزیر به اضافه برداشت از بانک مرکزی می‌شود.
وی این استقراض را موجب پیامدهای نامناسبی از جمله افزایش پایه پولی و نقدینگی دانست که آثار تورمی در اقتصاد ایجاد می‌کند و موجب افزایش ناترازی در سیستم پولی کشور خواهد شد. کم‌هزینه‌ترین روش برای رفع این مشکل، افزایش سرمایه بانک مسکن در بودجه سالانه است.
مدیرعامل بانک تخصصی مسکن در پایان ابراز امیدواری کرد: با توجه به بررسی بودجه ۱۴۰۴ در مجلس و حمایت برخی نمایندگان در کمیسیون‌های مختلف و پیشنهادات ثبت‌شده، افزایش سرمایه بانک مسکن در بودجه ۱۴۰۴ محقق شود.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید