صالحی به راههای رفع مشکلات حاکم در صنعت برق اشاره کرد و گفت: مدتی است اراده مسئولان از جمله دولت سیزدهم به این سمت است که با در نظر گرفتن زیرساختهای موجود در بورس انرژی، بخشی از اقتصاد صنعت برق را از طریق فروش برق توسط نیروگاهها در بورس انرژی و خرید برق بالای یک مگاوات از سوی صنایع به سمت آزادسازی پیش ببرد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران ادامه داد: این امر کمک میکند تا منابع خوبی از طریق حضور خریدار و فروشنده اصلی در بورس انرژی و انتفاع وزارت نیرو و توانیر از محل ترانزیت برق، وارد صنعت نیروگاهسازی شود.
وی افزود: این امر منجر به اتمام ساخت نیروگاههای در دست ساخت میشود و از سوی دیگر نیروگاههایی که باید شروع به ساخت شوند، ساخت آنها تا ۲ سال آینده به پایان خواهد رسید.
صالحی خاطرنشان کرد: با این اقدام خاموشیهایی که در کشور ناشی از کمبود ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاواتی برق و عدم سرمایهگذاری در این صنعت طی سال های گذشته بوده است، جبران میشود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران ادامه داد: خبر خوب در حوزه صنعت برق این است که میتوان با عملیاتی کردن این اقدامات به کمک بورس انرژی، شاهد رفع خاموشی در صنایع مختلف کشور و کاهش ضرر و زیان آنها در فصل تابستان باشیم.
وی با بیان اینکه اکنون در این زمینه قدمهای خوبی برداشته شده و وزارت نیرو به جد به دنبال اجرای این اقدام است، گفت: بخش زیادی از منابع حوزه انرژی وارد این بازار میشود و میتواند آثار خوبی را از طریق تامین برق صنایع مختلف بر بازار سرمایه داشته باشد، به همین دلیل بورس انرژی هم جلودار انجام هر چه سریعتر این تصمیمات است.
صالحی به برنامههای پیشرو برای رفع کامل خاموشیها اشاره کرد و افزود: اگر سریعا بخش مصرفکنندگان صنایع بالای یک مگاواتی برق را به سمت بورس انرژی سوق دهیم و از طرفی بخش غیردولتی نیروگاهی هم برق خود را در بورس به این صنایع بفروشند، میتوان طی ۲ تا ۳ سال آینده ضمن رشد سرمایهگذاری در صنعت نیروگاهسازی که سالها معوق مانده است، شاهد جبران ناترازی و نیز رفع کامل خاموشیها و قطعی برق صنایع باشیم.