امروز: چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 16 رجب 1446 | 2025-01-15
کد خبر: 41278 |
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۵ |
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، آمریکا روز جمعه در میانه مذاکرات، برخی از تحریم‌های هسته‌ای ایران را لغو کرد. در پی آن در روز شنبه قیمت دلار، کاهشی حدود هزار تومان را تجربه کرد. با این حال بورس تهران، در اولین روز هفته کار خود را با رشد حدود سه هزار واحدی آغاز […]

به گزارش پایگاه خبری بانکداری نوین ، آمریکا روز جمعه در میانه مذاکرات، برخی از تحریم‌های هسته‌ای ایران را لغو کرد. در پی آن در روز شنبه قیمت دلار، کاهشی حدود هزار تومان را تجربه کرد. با این حال بورس تهران، در اولین روز هفته کار خود را با رشد حدود سه هزار واحدی آغاز کرد. اقتصادآنلاین در گفت‌وگو با کارشناسان، چشم‌انداز بازار را تا پایان سال، با در نظر گرفتن احتمال وقوع سناریوهای مختلف برجامی جویا شد.

خوش‌بینی و بدبینی نسبت به مذاکرات باعث رشد کدام صنایع می‌شود؟

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به دو سناریو ممکن درباره مذاکرات گفت: اگر توافق شود، دلار پایین می‌آید، وضعیت فروش شرکت‌ها بهتر شده و موانع صادرات آنها برداشته می‌شود و جریان انتقال پول راحت‌تر اتفاق میفتد. از این جهت نگرانی بابت افت مقطعی دلار نداریم. از طرفی به خاطر وضعیت تورمی که وجود دارد، دلار در میان مدت زیر ۲۵هزار تومان نخواهد آمد. در سناریو دوم، اگر تحریم‌ها هم برداشته نشود و مذاکرات نتیجه نگیرد، به شکل خودکار برای دلار تقاضایی به وجود می‌آید و موجی صعودی تا حدود ۳۰هزار تومان شکل می‌گیرد که دوباره برای بازار خوب است. بنابر این در هر دو سناریو، واکنش بازار مثبت خواهد بود فقط تاثیرات در گروه‌ها متفاوت خواهد شد. اگر نتیجه توافقات مثبت شود گروه‌های بانکی و خودرویی می‌توانند نسبت به بقیه شارپ‌تر معامله شوند اما اگر سناریو دوم اتفاق بیفتد و دلار رشد کند، پتروشیمی‌ها، فلزی‌ها و کامودیتی‌محورها و نمادهایی که از رشد دلار سود می‌برند، رشد بالاتری خواهند داشت.

همچنین رسول رحیم‌نیا، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به اتفاقاتی که افتاده و خوشبینی‌هایی که نسبت به سرانجام مذاکرات به وجود آمده است، گفت: این خوش‌بینی‌ها اثرات خود را به بازار دلار نشان داده است؛ به طوری که در طی یک روز گذشته نزدیک به هزار تومان از ارزش دلار کاسته شده و قیمت روانی ۲۷هزار تومان را شکسته و در حال حاضر زیر این قیمت رسیده است. این اتفاق نوید اتفاقات خوبی را می‌دهد. در بازار سرمایه نیز با توجه به اینکه دورنمایی نسبت به مذاکرات دیده می‌شد و بازار واکنشی نسبت به شرایط و اتفاقات نشان نمی‌داد، یک انتظاری نسبت به مذاکرات و رسیدن به توافقات وجود داشت.

 

وی افزود: کاهش قیمت دلار بر بازار تاثیرگذار خواهد بود و بخشی از بازار را درگیر خواهد کرد. نمی‌توان انتظار داشت کل بازار رشد کند. دیدن اثرات توافقات زمان‌بر خواهد بود. وقتی قیمت دلار پایین می‌آید، باعث می‌شود در کوتاه مدت فروش دلاری شرکت‌ها از نظر مبلغی کاهش پیدا کند اما شرکت‌های بانکی، خودرویی و پالایشی با توجه به قیمت نفت از روند مناسب و خوبی برخوردار خواهند بود.

 
 

بازار خبر لغو برخی از تحریم‌ها را جدی می‌گیرد؟

عمیدی درباره تاثیر خبر لغو برخی از تحریم‌ها گفت: در حال حاضر بازار نسبت به این خبرها واکنش نشان نمی‌دهد. آن چیزی که بازار می‌خواهد اخبار قطعی‌تر و رسمی‌تر است. بازار به اینکه نماینده کنگره حرفی بزند یا منابع خبری غیر‌رسمی صحبت کنند وزنی نمی‌دهد. وقتی طرفین به صورت قطعی توافق را اعلام کنند آن زمان منتظر یک واکنش خوب از بازار خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه قیمت نفت بالای ۹۰دلار است گفت: اگر توافقی انجام شده باشد نباید نفت ۹۳ دلار معامله شود. اینجا بازار نمی‌تواند تصمیم‌گیری کند. قیمت نفت هم نشان می‌دهد هنوز یک نگرانی در دنیا یا یک تقاضای خیلی زیاد بابت نفت وجود دارد. ایران ۱.۵میلیون تا دو میلیون بشکه پتانسیل فروش دارد؛ اگر قرار باشد نفت ما نیز در دنیا عرضه شود یا ما دوباره به بازار رسمی نفت اضافه شویم، چرا قیمت نفت اینجاست؟ بازار به این مسائل نگاه می‌کند تا تصمیم‌گیری کند. در حال حاضر نباید از اینکه بازار واکنشی نشان نمی‌دهد تعجب کرد بلکه باید صبر کرد تا ببینیم طی روزهای آتی چه اتفاقی میفتد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: توافقی خوب است که مفاد آن خوب باشد در غیر این صورت اگر مفاد توافق به درد ما نخورد بازار واکنش نشان نمی‌دهد. باید دید چه اتفاقی برای تحریم‌های بانکی، نفتی، افراد و شرکت‌ها میفتد. بنابر این جزییات آن توافق مهم است و نباید تیترها را دنبال کرد بلکه باید مفاد آن مورد بررسی قرار بگیرد.

چشم‌انداز شاخص تا پایان سال

عمیدی در پایان خاطر نشان کرد: در کل فکر می‌کنم کلیت بازار ارزنده است و چه نتیجه توافق مثبت شود چه منفی یا حتی اگر به زمان نیاز داشته باشد، تا پایان سال رشد شاخص کل را تا یک میلیون و ۵۰۰هزار واحد خواهیم داشت زیرا به کف ارزندگی قیمت سهم‌ها رسیده‌ایم، گزارشات ۹ماهه و ماهانه دی ماه شرکت‌ها خوب بوده است و شرکت‌ها فراتر از پیش‌بینی سود ساختند و اگر همین چشم‌انداز را روی ۱۴۰۱ داشته باشیم، بازار واقعا ارزنده است. بنابر این پتانسیل‌های رشد مهیاست. خیلی نمی‌شود چشم‌انداز بازار را به مذاکرات گره زد. نتایج چه مثبت، چه منفی تنها در گروه‌ها و صنایع مختلف آثار متفاوتی خواهد داشت اما فکر می‌کنم کلیت بازار مثبت باشد.

همچنین رحیم‌نیا تصریح کرد: احساس می‌کنم به استثنای صنایع بانکی، خودرویی و پالایشی بازار متعادلی داشته باشیم و می‌توان انتظار داشت این سه صنعت، تا آخر سال بازدهی مناسبی نصیب سرمایه‌گذاران خود کنند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری بانکداری نوین در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید